GENEL EV’REN KADINLARI // 7 – 28 Mart 2014 // KAMER BATIOĞLU // Galeri M Sanat Galerisi // ANKARA

GENEL EV’REN KADINLARI
7 – 28 Mart 2014
KAMER BATIOĞLU
Galeri M Sanat Galerisi
ANKARA

Galeri M Sanat Galerisi; ressam Kamer Batıoğlu’nun Genel Ev’ren Kadınları seriisinden “Haydi Spor’a” başlıklı resim sergisine 7 Mart – 28 Mart 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. 

Geçmişten bugüne, günümüz Kibeleleri… 
Doğal ortamlarında, doğal yaşamları içinde izlediğimiz Kibeleler, yaşamımızda sağlığın önemini vurgulamak için spora başladılar. 
Görüntüleri nedeniyle spor yapmaya müsait olmadıkları ön yargısıyla yaşamlarını sürdüren bu kadınlara istedikleri her sporu yapabilecekleri anlatılıyor. Belki bir profesyonel gibi değil ama kendilerince yapabilecekleri kadar… 
“Toplumun değil, en başta kadınların kendi ön yargılarını kırmaları gerektiğini, bizi tutsak eden zincirlerin her konuda olduğu gibi aslında beynimizde oluştuğunu ve bu zincirleri yalnız ve yalnız kendimizin kırabileceğini hatırlatmaya çalışıyorum. 
Bedenimizin şekli ne olursa olsun, onu korumalı, iyi bakmalı ve çok sevmeliyiz. Bizlere dayatılan, estetik olduğu zorla kabul ettirilen tek tip beden olmak yerine, kendi bedenimize sahip çıkmalı ve sağlığımızı korumalıyız.” açıklamasını yapan Kamer Batıoğlu “Haydi Spor’a” diyerek Genel Ev’ren Kadınları’na farklı bir bakış açısı getiriyor.
GALERİ M SANAT GALERİSİ
Eskişehir Yolu No 606520
ARMADA AVM C Blok 1. Kat 
Söğütözü / ANKARA
Tel : +90 534 913 60 42