İL RESPİRO/NEFES // 16 – 29 Mart 2013 // NUR ATAİBİŞ // Galleria Vista Centro d’Arte e Comunicazione, Roma

İL RESPİRO/NEFES

16 – 29 Mart 2013
NUR ATAİBİŞ
Galleria Vista Centro d’Arte e Comunicazione, Roma


Sanat çalışmalarına başladığı günden bu yana insanın oluşu, bedeni, güzellik kavramını, güç – iktidar ilişkilerini, insanın toplumdaki ve doğadaki yerini eserleriyle somut bir görselliğe dönüştüren Nur Ataibiş; 16 – 29 Mart 2013 tarihleri arasında, 11. Kişisel sergisi İl Respino/Nefes sergisi ile Roma’da sanatseverlerle buluşuyor. 

Nur Ataibiş’in yurtdışındaki ilk kişisel sergisi İl Respino/Nefes, insanın ilk, en saf, en güçlü, en zayıf ve en kötü haliyle karşılaşma cesaretini sınıyor. Nur Ataibiş; kadınlık, ölüm, arzu, özgürlük, annelik duygularının birbiriyle olan çelişkilerinin bir bütün oluşturduğu eserlerinde, geçmişin gücünü ve ağırlığını sanatseverlere hissettiriyor. 

Sanat tarihi, felsefe, mitoloji, edebiyat ve müzikle birlikte özgür, yaşama yakın ve özgün eserler üreten Nur Ataibiş; yaşarken çalıştığını ve çalışırken yaşadığını özellikle vurguluyor. Referansları ve göndermeleri olan eserler ürettiğini, bu nedenle “Geçmiş” kavramının sanatında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken sanatçı, yurt dışındaki ilk kişisel sergisi için büyük heyecan duyduğunu belirtiyor. 

Yurtdışında birçok karma sergiye katılan Nur Ataibiş’in, daha önceki eserlerinden oluşan bir seçki niteliğindeki 30 eseri, 13 gün boyunca Roma’da görülebilir. 

Adres : VİSTA CENTRO D ‘ARTE – VİA OSTİLİA, 43 ROMA 

Telefon: 00390645449756 

Editöre Not: 1956 İstanbul doğumlu sanatçı; lise eğitimini tamamlamasının ardından, öğrenimine 1973-1975 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde devam etti. Eğitimine kendi yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda yön vererek çeşitli hocalardan Felsefe, Dinler Tarihi, Mitoloji, Sanat Tarihi, Psikoloji dersleri aldı. Bu konularda seminer ve çalıştaylara katıldı. 1991-1994 yıllarında Kasım Koçak Atölyesi’nde temel sanat eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği işbirliği ile 2000-2001 ders yılında faaliyete geçirilmek üzere kurulan Sanat ve Düşün Atölyeleri’nin kuruluş çalışmalarında koordinatör olarak görev aldı. İlk kişisel sergisini 1999 yılında Kare Sanat Galerisi’nde açtı. Birçok kişisel sergi düzenledi ve çok sayıda karma sergiye katıldı. Sanatçının işleri yurt dışında ve içinde çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır. UPSD üyesi olan sanatçı çalışmalarına, 1994 yılına kurduğu İstanbul’daki kendi atölyesinde devam etmektedir. 

A cura di Giorgio Bertozzi e Ferdan Yusufi


Mostra personale di

Nur Ataibiş
amarsi un po è come bere più facile è respirare…
…le parole di una delle tante meravigliose poesie di Mogol note a tutti grazie alla musica e alla voce di Lucio Battisti. Parole che ci riportano in anni di valori speranze idee ed ideali che non sempre hanno avuto riscontro nei fatti. Ecco allora preziosa, la testimonianza artistica di Nur Ataibiş che ci arriva facile, leggera e determinata come un respiro per restituirci, insieme alla memoria di ciò che siamo, la testimonianza di quanto abbiamo fatto. Se leggera è l’entrata in scena dei lavori, forte è il segno che nello spettatore rimane, un graffio profondo sul diaframma non per darci dolore ma per apprezzare il respiro, fonte di vita. 
Giorgio Bertozzi di Alexander Jakhnagiev presenta Esposizione dal 16 al 29 marzo 2013
Vernissage
16 marzo 2013 ore 18
Con la collaborazione di
Laura Migotto e Stefano Ferracci
graphic design
Studio Tangram
Galleria Vista Centro d’Arte e Comunicazione
Via Ostilia, 41 Roma – tel/fax +39 06 45449756 – arte@vistatv.it