iPEK SAÇLI KADINLAR // 10-14 Eylül 2013 // NAYİL KABAK // 3. ULUSLARARASI MİLAS FESTİVALİ

iPEK SAÇLI KADINLAR
10 – 14 Eylül 2013 
NAYİL KABAK
3. ULUSLARARASI MİLAS FESTİVALİNDE 
FOTOGRAF SERGiSi

Açılış : 10 Eylül 2013  Salı
Saat: 15.00  
Adres : Belediye Salonu / Milas
İletişim : Nayil Kabak – GSM: 0 506
282 65 15


Bodrumlu fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak 3. Uluslararası Milas Festivalinin ana sergisi olarak Milas Belediyesi Toplantı Salonunda 10 Eylül 2013 saat 15:00’de “İpek Saçlı Kadınlar” isimli fotoğraf sergisini açıyor.

Nayil Kabak sergisinde küçücük bir tırtıldan meydana gelen ve yıllarca tarihe yön veren ipek’in serüvenini aşama aşama fotoğraflarıyla anlatıyor. Fotoğraflarını çekerken tırtıldan ipeğe kadar ipek böceğinin yolculuğunu adım adım izleyen fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için ipekçik yapan köylüleri incelelmiş. Köylülerle dostluk kurmuş. 
Fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak fotoğraf çekerken bir yandan da köylülere yardımcı olmaya çalışıyor. Nayil Kabak; “Benim asıl amacım Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için yapılan bu ipekçilik işini daha çok ipek tutarak çok gelir getirmeleri ve aile geçimine katkıda bulunmalarını sağlamak. Ve köylülere bunun için bilgiler verdim. Ve her köylüye bu işi yapmaları için teşvik ettim ve dünyaya tanıtımı içinde fotoğraf sergileri açıyorum ve açacağım. Çünkü Çomakdağ Kızılağaç’da her evin önünde dut ağacı var ve ipek böceği bakımı için köyün iklimi çok müsait ve çalışkan köylüler çok para getirisi için daha fazla yapabilirler. Çomakdağ yöresinde ipek tutmak günden güne azalsa da hâlâ önemlidir. Çünkü delikanlılar ipek gömlek giyer. Kadınların üç beş entariyle birlikte giydikleri ipek gömlekler ve çemberileri ipektendir. İpek böcekçiliği özen isteyen, uzun süreli bir iş. Çomakdağ köylüleri bu geleneksel kültürümüzün de bu yöredeki son temsilcileri. Atadan gördüklerini sürdürebilmek için özveriyle çalışıyorlar”
NAYİL KABAK
1953 tarihinde Milas, Eğridere köyünde doğdu. İlkokulunu köyünde okudu. Milas Lisesini bitirdi. Hayat boyunca fotoğraf çekti, şiir yazdı. 2003’de emekli olunca hobisi olan şiirler yazmaya ve fotoğraf çekmeye devam etti. Fotoğraf sitelerinde fotoğraf paylaşımları ile Türkiyedeki fotoğrafçıları ve şiir siteleri ile de şairleri tanıdı. Barış Çağrısı kitaplarında şiirleri yayınlandı.
2011’da 8 Mart Kadınlar gününde Kadıköyde ÒFoto ObjektifÓ karma sergisine katıldı ve aynı yıl Milas Uluslararası Festivalinde Bodrum Fotoğraf Kulübü arkadaşları ile “Fotoğraflarla Milas”, daha sonra da Bodrum’da “Fotoğraflarla Yeşilbağcılar” ve “Milasın Renkleri” Fotoğraf Sergilerine katıldı. 2012’de aynı anda hem İstanbulda hemde Londrada açılan “100’de YÜZ Anadolu İnsanı Portre” Fotoğraf Sergisine katıldı. Aynı yıl İstanbulda İstiklal Caddesinde Aznavur Sanat Galerisinde üç fotoğrafçı arkadaşıyla açtığı “Karia’lı Kadınlar” sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Devlet Devrim, Nilüfer Aydan, Nilgün Belgün, Ayla Algan, Deniz Gökçer, Bahar Öztan gibi bir çok isim katıldı. Sergi aynı yıl Bodrumda Dibeklihan Sanat Köyünde de açıldı. 2013’de Şafak Uçar’la birlikte Ortakent-Yahşi Belediye Binasında, TED Kolejinde ve Dibeklihan Sanat Köyünde “Çiçek Başlı Kadınlar” adlı fotoğraf sergisini açtı.
Her yerde kullandığı “SEVGİLER HİÇ EKSİLMESİN” sloganı onunla özdeşleşti… Yalıkavak, Bodrum’Õda oturuyor. Bodrum Fotoğraf Kulübü ve BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi.