TÜM GÜZEL RÜYALARA // 17 OCAK – 02 ŞUBAT 2013 // TUBA YALÇINKAYA // Pilevneli Project

TÜM GÜZEL RÜYALARA
17 OCAK – 02 ŞUBAT 2013 

TUBA YALÇINKAYA 

Pilevneli Project
Pilevneli Project 2013’ün ilk projesinde Tuba Yalçınkaya’ya yer veriyor. Tuba Yalçınkaya’nın ilk kişisel sergisi Tüm Güzel Rüyalara, kadının doğurganlık işlevi üzerinden yüceltilirken, cinsel arzuları nedeniyle aşağılandığı, dışlandığı, şiddete maruz kaldığı ataerkil sistemde, sanatçının bu yapıya direnen bilinçaltına bir yolculuk niteliğinde. 
Dilde iki karşıt göstergeye indirgenen; anne rolüyle kutsallaştırılan, ya da cinsel bir objeye dönüştürülerek hem arzulanan hem iğrençleştirilen kadın bedeni, Yalçınkaya’nın çizimlerinde bu ikili yapının öğelerini aynı anda bir arada bulunduran; içerisi/dışarısı, insan/hayvan gibi ayrımların ortadan kalktığı, bu anlamda ikili karşıtlıklar sistemini bozan bir alana dönüşüyor. 
Bedenin derinliklerine indikçe zihnin de derinliklerini açığa çıkaran sanatçı bu sergide bizi hem toplumsal, hem de bireysel mutluluğumuz için yüzleşmemiz gereken sorularla baş başa bırakıyor: Kadını da erkeği de korkunun sınırlarına hapseden bu varoluşun yerine ne geçebilir? İdealize edilmeden, kutsallaştırılmadan, kendi bedeninin sahibi kendi olan bir özne olarak yaşamak ve algılanmak isteyen bir kadın için uyku nasıl bir süreci başlatır? 
1984’de İstanbul’da doğan Tuba Yalçınkaya, 2008 yılında Sabancı Üniversitesi’nin Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Camberwell College of Arts, University of Arts London (UAL)’da Görsel Sanatlar alanında tamamlamıştır. Londra’da bulunduğu dönemde desen çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır. 
“Tüm Güzel Rüyalara” 17 Ocak – 02 Şubat 2013 tarihleri arasında Pilevneli Project’te izlenebilir. 
Ayrıntılı Bilgi İçin 
Telefon: 0212 259 0394 
www.pilevneliproject.com
Adres: Teşvikiye Cad. Teşvikiye Palas 
No: 23 Kat: 6 Nişantaşı / İstanbul