Açık Pazar // 3 Haziran 2012 // Tophane Art Walk

Açık Pazar / Open Sunday
Tophane Art Walk
3 Haziran 2012 Pazar
Basın Bülteni


Tophane Art Walk, Tophane bölgesinde yer alan galeri, inisiyatif, müze ve diğer sanat kurumlarının etkinliklerini sanat izleyicisine ulaştırmayı hedefleyen iki aylık bir lokal sanat haritasıdır. 



Tophane Art Walk haritasında yer alan galeriler, her sergi boyunca bir Pazar kapılarını açık tutuyorlar. Sanat izleyicilerinin yoğun ilgi gösterdiği bu özel günün on beşinci edisyonu 3 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Tophane Art Walk ‘Açık Pazar / Open Sunday’ kapsamında galeriler 12:00-18:00 saatleri arasında gezilebilecek. 
Mısır Apartmanı’ndan Karaköy’e uzanan güzergahta yer alan Galeri Nev, NON, Pi Artworks, cda projects, Galeri Zilberman, Galeri Apel, Edisyon, Pg Art Gallery, Daire, Pi Artworks, Elipsis Gallery, artSümer, Galeri Mana, Hayaka Artı, Gallery Marquise, PER-SO-NA, Riff Art Projects ve Egeran Galeri’de 3 Haziran’daki ‘Açık Pazar’ günü izlenebilecek onlarca sergi sizleri bekliyor. 
Galeri Apel’de Yücel Kale zıtlıkların birleşebildiği ve bir bütün halinde yadırganmadığı hayali bir şehir olan ‘Düşlüceli’yi izleyenlere sunuyor. 
Edisyon’da 21 fotoğraf sanatçısı ‘Edisyon Sunar: Yenigelenler VI – Bahar Nezlesi’ başlığı altında bir araya geliyor.
Devran Mursaloğlu günümüz sosyal, ekonomik ve sanatsal sistemlerinin, düşünce yapılarının üç boyutlu bir görselleştirmesi olarak kağıttan iplerle gerçekleştirdiği işleriyle Pg Art Gallery’de. 
Daire’de Funda Alkan, Esra Carus, Gül Ilgaz ve Ceylan Öztürk’ün kadın/kadın olma durumu, sosyal ve politik konular çevresinde şekillenen çalışmaları ‘daire #1’ adlı grup sergisinde buluşuyor. 
Juan Botella Lucas Pi Artworks’teki ‘Yedi Uyurlar (iken)’ adlı sergisinde, yaşamın akıl dışı yanları ile ilgili olağandışı ve bazen kafa karıştırıcı işleriyle izleyiciyi düşünmeye ve özeleştiri yapmaya itiyor. 
İzleyiciyi zaman, yalnızlık, boşluk ve varoluş gibi felsefik ikilemleri sorgulamaya davet eden ünlü Fransız fotoğraf sanatçısı Gilbert Garcin ‘Bay G’ adlı kişisel sergisiyle Elipsis Galeri’de. 
Zeminin kayganlığını resmin zamanında donduran sanatçı Gökçe Er, kişinin nerede olduğunu yeniden sorgulayan ‘Zemin Kontrol’ ile artSümer’de. 
Galeri Mana, kavramsal yaklaşımıyla fotoğrafın belgesel ve portre gibi bilindik kategorilerinin ötesine geçen Taryn Simon’ın ‘Kaçak Mal ile Gizli ve Alışılmadık Olana Dair Bir Amerikan Dizini’nden Seçmeler’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. 
Çukurcuma mahallesindeki komşu çocuklar ile gönüllü sanatçıların bir araya gelerek gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarında ortaya çıkan oyun-işler “Karşılaşmalar 3: OYUN-CAK” adlı sergide Hayaka Artı’da izleyiciyle buluşuyor.
New Yorklu sanatçı Colin Whitaker, son birkaç sene içinde yaptığı kişisel doğasını yansıtan video işleriyle İstanbul’daki ilk solo sergisini Gallery Marquise’de açıyor. 
Tasarım ve Proje Ofisi Pakt’ın girişimlerinden biri olan ve bir araya getirdiği içerik ile açık bir yayın organı olmayı ve bir arşiv yaratmayı hedefleyen Per-so-na projesi, ‘Bağlı’ adlı ilk kişisel sergisiyle Bora Başkan’ı ağırlıyor.
Riff Art Projects’te yer alan ‘Zamanı Zamana Bırak, Kimlikler’ adlı grup sergisindeki çalışmalar, izleyicilere kiminliğin araştırma alanlarını, dolambaçlarını ve gelişimlerini özgürce gözetme şansını veren değişik yaratı dönemlerini içeriyor. 
Egeran Galeri’de ise kavramsal sanatın kuruluşunda ve gelişmesinde rol alan Mel Bochner’in metin ve imge arasındaki etkileşimi araştırdığı serisi üzerine temellenen yeni eserleri sanatseverlerle ilk kez buluşuyor.