AZAMİ YÜK // 02 – 16 Haziran 2012 // Kabine Nadire // Karma Sergi

AZAMİ YÜK
02 – 16 Haziran 2012
Kabine Nadire
Basın Bülteni


Kabine Nadire 2 Haziran – 16 Haziran 2012 tarihleri arasında farklı disiplinlerdeki 9 sanatçının sergisine ev sahipliği yapıyor.
Dünyanın tek bir oda içinde yeniden üretilebileceği, saklanabileceği, sergilenebileceği ve paylaşılabileceği fikrinden yola çıkan kabine nadire bavullar ve kutulardan oluşuyor. Her bir bavul bir sanatçı/yaratıcının kullanımına veriliyor.
Bavulların içine sığacak ölçekte üretilmiş iki veya üç boyutlu sanatçı objeleri, hayal ürünleri,sanatçı kitap ve defterleri, tuhaflıklar ve şahaneler, geri dönüştürülmüşler, yaratıklar ve elde dikilmişler, kısaca meraka dair türlü nadireler kabine nadire’de sergileniyor.
Kabine Nadire belirli zamanlarda bavullarını kaldırıp, meraklıların kullanımına açık, boş bir sergi/ performans/kolektif üretim odasına dönüşüyor. Vitrini performanslara açılıyor, 1-7 gün süreyle sergi, proje ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor, atölyeler düzenliyor.
Kabine Nadire açılış sergisi “Azami Yük” ile; boşluk, doluluk,açıklık, gizlilik, taşımak, yüklenmek, göçmek, saklamak gibi kavramların nesnesi; hafıza, kimlik ve hikayelerin ev sahibi olabilecek -bavul- üzerine odaklanarak, sergi mekanının işlevsel yapısını ilk sergisine konuk ediyor.
Azami Yük sergisinde farklı disiplinlerden gelen 9 sanatçı, izleyicileri azami yüklerini birlikte taşımaya davet ediyorlar.

SanatçılarEnis Malik Duran
Şinasi Göktürkler
Eda Taşlı
Selma Hekim
Dilek Şenuğuz
İskender Giray
Melis Sevinçli
Devrim Kadirbeyoğlu
Gülen Eren

Yer: Kabine NadireAdres: Dr. Esat Işık Cad. Lütfiye Apt. No:14 MODA/ Kadıköy
(Oyun Atölyesi karşı çaprazı)