Aile Yadigârı/Heirloom // 7 Şubat – 07 Mart 2013 // Ekin Koç // ART350

Aile Yadigârı/Heirloom
7 Şubat – 07 Mart 2013
Ekin Koç
ART350




Ekin Koç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü, Neşe Erdok Atölyesi Mezunu ve Işık Üniversitesi Resim Bölümünde Prof. Balkan Naci İslimyeli ile master tezini hazırlamakta olan genç bir sanatçı. 



“Aile Yadigârı/Heirloom” isimli bu ilk kişisel sergisinde, çeşitli malzemelerle – karışık teknikte gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, günümüz toplumunda giderek önemini yitiriyormuş gibi görünen içsel değerleri, ilişkileri, aile, aitlik gibi kavramları sorguluyor. 
Aileye ait ve aynı zamanda ondan kopuk olmaya mahkûm modern yaşamın dualitesindeki insan, sanatçıyı özgürlük ve yalnızlık kavramlarını irdelemeye itiyor. Ailenin toplu yaşayışındaki güveni ve huzurlu hayatı terk eden modern insanın, kendi başına çizdiği yolda elde ettiği özgürlük ve onun bedellerinden biri olan manevi kayıplar, kolaj çalışmalarında, eski fotoğraflarla, kesilmiş eski çarşaf ve kıyafetlerle, dantellerle sembolize edilerek anlatılıyor bize. 
Genç sanatçı, büyük kayıplar çağından ders aldığını varsaydığımız insanın, klişeler içinde yaşarken, içsel olarak aynı yıkımları tüketim toplumunda da sürdürdüğünü fısıldıyor usulca burada. 
Arınma ve içsel bir büyüme için bizi kendimize bakmaya çağırıyor… 
Ekin Koç, bu ilk sergisinde, kendi hayatından an’ları, anıları ve aile yadigârı kırıntılarını bizimle paylaşıyor ve bize uzun uzadıya dinleyeceğimiz bir hikâyeden çok an’lar sunarak hayal kurmamız için bizi özgür bırakıyor. 
Anna LAUDEL ve Ekibi 
ART350 Sanat Galerisi Bağdat Cad. No:350 
Erenköy 34738 İstanbul 
Tel: (0) 216 – 369 80 50