BİR FİGÜR USTASI // 17 Ekim – 30 Kasım 2012 // Neşet Günal // Galeri Selvin

BİR FİGÜR USTASI
17 Ekim – 30 Kasım 2012
Neşet Günal
Galeri Selvin, İstanbul



Türk resminin figüratif duayeni Neşet Günal, 1923’de Nevşehir’de doğdu. ilkokulu Şereflikoçhisar’da, Ortaokulu da Nevşehir’de okudu. Sonra Güzel Sanatlar Akademisi’ne kaydoldu, devlet bursu aldı. 1939 yılında başlayan ve yaklaşık yedi yıl süren Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimi süresince sanatçı, Nurullah Berk, Sabri Berkel ve Leopold Levy’nin atölyelerinde çalıştı. 

Desenler bir sanatçının gizli bahçesidir.. Bir desen de tıpkı bir tuval resmi gibi sanatçının özelliklerini yansıtır; hatta onu ele verir. Çünkü izleyici çoğu kez sanatçının kendisine sunulan son ürününü, çoğunlukla tuval çalışmasını görür, öncesini, yani o resmin siyah-beyaz yüzünü, oluşumunu, yaratma sürecini bilmez. Sanatçının bu süreçten geriye bıraktığı en önemli ipucu desenleridir. Sanatçının yeteneği, ressamlığı, kişiliği, özgünlüğü- eğer yapıyorsa- desenlerine bakılarak daha iyi anlaşılır. 
Usta Türk ressam, 26 Kasım 2002 sabahı hayata gözlerini kapadı. Başlıca eserleri arasında, ”Çocuklar” (1996), ”Korkuluk” (1989), ”Duvar Dibi” (1981), ”Toprak Adamı”(1974) ve ”Başakçılar” (1984) sayılabilir. 
17 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında Neşet Günal’ın 10. ölüm yılı anısına eserlerinden oluşan BİR FİGÜR USTASI: “Neşet Günal’dan Desenler” isimli desen sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz. 

Galeri Selvin 
Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul
Tel: 212.263 74 81www.galeriselvin.com