Ölmeye Doğmadık mı!? | Dijle TALUN | 17 Mayıs-10 Haziran 2022

 

DİJLE TALUN

ÖLMEYE DOĞMADIK MI! III

Seramik Sergisi

17 Mayıs – 10 Haziran 2022

EGE Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezi – Bornova – İZMİR

 

Seramik Sanatçısı Dijle TALUN, “Ölmeye Doğmadık mı!” adını verdiği 44 eserini EGE Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezinde 17 Mayıs – 10 Haziran 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Sonsuz evrende, her şey birbiriyle ilişkili ve etkileşim halinde olsa da, sonlu bir hayatı olduğunu bilen insanın, çağlar boyunca  varoluşunu merak etmesi, yaşamını anlamlandırmaya çalışması, kendini bilmeye ve konumlandırmaya çabalaması ”Ölmeye Doğmadık mı! III. kişisel seramik sergisinin oluşmasına  esin kaynağı oldu.

Sanatçı Dijle Talun, sergiyle ilgili şunları söyledi:

“Bu seride varlığın, varoluş sürecindeki doğum, yaşam ve ölüm kavramlarını koza -kelebek metaforu ile yaşamın döngüselliği ile  ilişkilendirerek, insanın nitelikli ve anlamlı bir hayat için ,yaşamdaki gelişim, değişim, dönüşümlerine tanık olarak, farklı cenin formları kullanarak  insanın  duygu ve tutumlarına  odaklanarak, ruhsal sorgulamanın, gizemli varoluşun büyüsünü görünür kılmaya çalıştım.

Bu sergi serilerindeki 44 eserimle izleyiciyi, kendi içinde derin bir yolculuğa çıkarmayı ve seramik sanatını kullanarak somutlaştırdığım duygularıyla  temas etmesine olanak sağlamayı hedeflemekteyim.”

Seramik Sanatçısı Dijle Talun’un  3.kişisel seramik sergisi “Ölmeye Doğmadık mı!” III Ege Üniversitesi  Prof Dr.Yusuf Vardar Mötbe salonunda 17 Mayıs -10 Haziran 2022 tarihleri  arasında gezilebilir.