Tam Ekran // 26 Eylül – 24 Ekim 2012 // ART SUITES GALLERY

Tam Ekran / Full Screen
26 Eylül – 24 Ekim 2012 

ART SUITES GALLERY – BEYOĞLU


Karma Sergi

Basın Bülteni
Art Suites Gallery yeni sezonda “Tam Ekran / Full Screen” sergisi ile 26 Eylül – 24 Ekim 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. 
Sergide yer alan sanatçılar Onur Doğu, Eda Gecikmez, İbrahim Koç, Anna Mihailidou ve Meltem Sırtıkara’nın eserlerinde etkilendikleri imajların dönüşümünü bu sergide görebiliriz. 
‘Tam Ekran’ günümüz teknoloji dünyası ile bireyin etkileşimini simgeliyor. Video, internet, Tv ekranı, mültimedya kısaca teknolojinin hayatımızı sardığı her alanda, özellikle sanal ortamda bireyin her gün karşılaştığı binlerce imaj var. Sanatçıların kendi dünyasında oluşturdukları imajlar; bireyin beden olarak “trans” (geçiş) haldeki dönüşümü, yüzeyde cool bir tavır içerisinde kıyafetleri ile moda ikonuna dönüşen figürler, portredeki güzelliğin şiirsel hali bize ekran görüntüsü üzerinden veriliyor, reel dünyada var olmayan sadece fantastik bir filmde görebileceğimiz devasa/küçük metal hayvanlar, oyun ve tehlike arasında ki farkı algılayamayan masum çocukların saf hali sergide karşımıza çıkıyor. 
Bütün bu imgelerden oluşan “Tam Ekran” dijital çağda oluşturulan imajların tersine, oldukça geleneksel malzemelerden oluşuyor; pentürün iki boyutlu yüzeyi, heykelde kullanılan metal malzeme ve fotoğrafın yalın hali. Belki de bu nedenle eserler izleyici ile daha organik bir iletişim kuruyor, teknoloji (dijital olanın) oluşturduğu yakınlığın yanı sıra bir o kadar da mesafeyi getiriyor. En başta dokunma duyumuzu unutturuyor bize, gerçek olduğunu gösterebilecek duyularımızdan birini azaltıyor ve her şey üzerine karar verilemez bir duruma dönüştürüyor. 
“Tam Ekran / Full Screen” 24 Ekim 2012 tarihine kadar Art Suites Gallery’de görülebilir… 
Project: by Şenay Kazalova 

Art Suites Gallery İstiklal Cad. Balo Sokak No:40 Beyoğlu İSTANBUL
Tel : 0212 251 55 61 Fax: 0212 251 55 62
www.artsuitesgallery.com